Vendeliers

Vendelkorps

Het vendelkorps van schutterij EMM werd opgericht in 1950. Vendeliers van het eerste uur waren de heren W. Verheyen, Chr. Huting, P. Langens, W.v. Haaren en G.IJsveld. Vele vendeliers hebben in de afgelopen jaren het vendel voor onze vereniging gezwaaid.

Momenteel bestaat ons korps uit 5 vendeliers: Jan Mulders, Jan Klomp, Mario Frieling, Maikel Tap en Jeroen Tissen. Vrouwen hebben we nimmer mogen begroeten binnen ons korps…. Totdat Ger op de kermis 2011 Linda Kwakkenbos overhaalde om bij ons korps te komen. Linda bezoekt trouw de repetities en is een snelle leerling. Ze moet echter voor haar werk voor lange tijd naar het buitenland dus haar eerste optreden voor publiek moeten we nog uitstellen. 

Twee keer per jaar gaan we met de gehele vereniging op concours om bij diverse wedstijden mee te doen voor de prijzen: marcheren, defileren en het vendelen. Vele prijzen hebben we bij de vendelwedstrijden al behaald; ook wel eens door domme pech met lege handen teruggekeerd. Ondanks dat blijven we een gezellige groep en proberen we steeds om het hoogste te behalen. Momenteel vendelen we in de klasse Superieure B.

Sinds 1998 is er elk jaar ook een indoor vendelconcours, een dag waar alleen vendeliers van de diverse kringen aanwezig zijn. Dat is een prachtig gezicht om zoveel vendeliers bij elkaar te zien. Tot nog toe hebben we er elke keer aan mee gedaan met wisselende successen. Bij ons laatste optreden op 1 april 2012 in Herwen behaalden we met 18,5 punten een 1ste prijs en een 3de prijs bij het Gelders Kampioenschap.

Wilt u nadere informatie of wilt u zich aanmelden als vendelier dan kunt u contact opnemen met Rien Mulders, tel. 0481- 840759.

Kapiteins & Commandanten

Onze vereniging bestaat momenteel uit twee kapiteins en drie commandanten. Kapiteins: Jan Janssen & Rien Mulder. Commandanten: Geert Frieling, Jos van Deursen & Harry Hampsink. 

Resultaten

Op 11 april 2010 hebben we deelgenomen aan het indoor-vendelconcours in Gaanderen. Uitkomend in de Ere-Afdeling hebben we met 18 punten een 1ste prijs behaald.

Op 30 mei hebben we deelgenomen aan de Kringdag in Leuth. Uitkomend in de Ere-Afdeling hebben we bij de vendelwedstrijden met 17,5 punten een 1ste prijs behaald.

Op 19 september zijn we op het Federatief-Concours in Lengel geweest. Doordat we met te weinig vendeliers waren konden we niet deelnemen aan de vendelwedstrijden.

Op 10 april bij het Indoor-Vendelconcours in Groesbeek hebben onze vendeliers met 17,5 punten, een 1ste prijs behaald in de Ere-afdeling. Tevens zijn ze als derde geeindigd in het Gelders Kampioenschap in de Ere-afdeling.