Tamboers

Tamboers

Het tamboerkorps is opgericht in 1964. De heer Fons Klomp was in die tijd de grote motor achter het tamboerkorps. De eerste instructeur van het korps was de heer Bertus Meylink uit Groesbeek. In 1972 werd het roer overgenomen door de heer Arnold Pastoors uit Millingen a/d Rijn. Onder zijn leiding werd het tamboerkorps in 1974 lid van de KNF en sindsdien gaat men jaarlijks op KNF concours.

Op het eerste KNF concours in 1975 werd direct een eerste prijs behaald en stoomde het tamboerkorps door van de 3e divisie naar de ere afdeling van de KNF. Door gezondheidsproblemen kon Arnold Pastoors zijn karwei niet afmaken en volgde Ronnie Rieken hem op als instructeur. Zijn eerste concours was in Deventer en er werd direct een eerste prijs met lof van de jury behaald. Het jaar daarop volgend werd voor het eerst deelgenomen aan het topconcours in Nijmegen. Hier behaalde EMM een 6e plaats en de trein denderde door.

Elk jaar weer werd getracht het hoogst haalbare na te streven wat resulteerde in het landskampioenschap in 1990.

Het korps staat momenteel onder leiding van Melvin Puyn. Deze instructeur staat voor de hoogste kwaliteit en de leden zijn zeer ingenomen met zijn wijze van lesgeven.

De jeugdopleiding voor nieuwe tamboers heeft men geheel in eigen beheer. Het tamboerkorps repeteert op dinsdagavond van 20.00 – 21.45 uur. Indien u na het lezen hiervan denkt, hier wil ik meer over weten neemt u gerust contact op met Joris Pennings 06-51509931 of Toon van Haaren 0481-433272.

Resultaten

Een overzicht van behaalde resultaten van 1975 - Heden

Audio & Video

Een verzameling van audio- en videobestanden van de tamboers